FJÄLLPADDLING

Fick du kanske blodad tand på vår packraftingtur i Göteborg?
Vill du komma iväg på en kortare äventyrsresa inom Sverige?
Vill du vandra, gå upp på en fjälltopp och paddla packraft på en och samma tur.
Häng då med på vår resa till Jämtlandsfjällen.

Dag 1 – 16 km

Vi börjar med en förmiddagsfika på Storulvåns fjällstation och går igenom turen. Med en matsäck från Storulvåns restuarang i ryggsäckarna vandrar vi iväg söderut mot solen och Sylmassivet som tornar upp sig över fjällstationen i fjärran. Ungefär halvvägs stannar vi och äter vår matsäck, vilar lite och tar några bilder innan vi fortsätter mot fjällstationen.
Väl framme på stationen checkar vi in, går och bastar och äter sedan en gemensam 3-rättersmiddag i restaurangen.

Dag 2 – topptur

Dags för topptur. Vi vandrar uppför de bitvis rejält branta sluttningarna i Sylmassivet och när vi närmar oss toppen börjar det bli luftigt omkring oss. Storsylen ligger några tiotals meter in i Norge som är stängt för oss svenskar. Vi chansar på att gränsbevakningen inte är på plats utan går upp på toppen och njuter av samtidig utsikt över brödraländerna.
På eftermiddagen njuter vi återigen av bastu och egentid innan vi äter middag tillsammans i restaurangen.

Dag 3 – 10 km vandring, 10 km paddling

Efter frukost lastar vi matsäckarna vi fått från Sylstationens kök i våra ryggsäckar och beger oss österut. Efter en knapp mils vandring är vi framme vid Handölan som är en å som har sin källa vid Helagsfjället och utflöde i Ånnsjön. Vi blåser upp och sjösätter våra packrafts och paddlar med strömmen mot norr. Paddlingen är i strömmande vatten. Det är inte fors men det kommer att skumpa och skvätta ibland. Beroende på vattennivån och vattenföringen kan vi bli tvungna att bära båtarna förbi någon stenig sträcka som är för grund för att paddla.
Ungefär halvvägs tar vi lunch med utsikt mot Bunnerfjällen i nordväst.
Paddlingen avslutas i närheten av Storulvån där vi startade turen i förrgår. Vi packar ihop våra packrafts och går upp till fjällstationen där vi avslutar turen.

Om packraft

En packraft är uppblåsbar båt som är en meter bred och 2,5 m lång. Den väger endast drygt 2 kg och blir ihoprullad lika stor som en ordinär sovsäck. Båten är väldigt stabil och stryktålig och är väldigt väl lämpad för att ta sig fram i åar som även är lite steniga. Bagaget förvarar man i fören och viktiga och värdefulla saker stoppas först in i en drybag.

Detta ingår

Fjälledare / guide / instruktör

Båt, paddel, flytväst och drybag
Boende i tvåbäddsrum
2 st middagar
3 st lunchpaket
Max 7 deltagare

Ta med själv

Ryggsäck på c:a 50 liter. Den ska förutom din egen packning även rymma en ihoprullad båt som mäter 50×17 cm och en paddel som delas i fyra delar. Har du fästen utanpå ryggsäcken går det bra att fästa paddeln där tillsammans med flytvästen.

Bla bla bla bla

Klarar du turen?

Du behöver orka vandra de 16 km i svagt motlut och bitvis småstenig terräng upp till Sylarna med en ryggsäck som väger knappa 10 kg. Utrustningen för paddlingen väger drygt 4 kg men till detta behöver du ta med egna kläder och torrt ombyte.
Paddlingen är enkel. Det underlättar om du paddlat kajak tidigare, men det är inget krav

Datum

xx-yy

Pris

XYZ kr

För frågor och bokningar

Namn, telefon och mejl