LUCIAPADDLING

Skippa virusträngseln i julhandeln och häng med och upptäck vår stadsnära vildmark. Vi börjar i Jonsered och följer den trädkantade Säveån ner till ett urbant avslut i Gamlestan. Du kommer få pepparkakor, lussebullar och ett nytt perspektiv på Göteborgsområdet och dess natur. Hela upplevelsen tar ca 5 timmar från samling till avslut inklusive fikastopp.

Vi använder packrafts som är en 2,5 meter lång uppblåsbar båt och som väger 2,5 kg. Båten är ungefär en meter bred med stora pontoner i sidorna och är väldigt stabil. Alla klarar att paddla en packraft efter en kort instruktion. Så här års är vattenståndet högt och vi får därför god hjälp av strömmen.

Vi samlas på centralstationen där alla får var sin blå ikeapåse med paddel, båt och flytväst. Därefter åker vi gemensamt med pendeltåget till Jonsered. Den som vill kan ansluta på egen hand i Jonsered. Framme i Jonsered pumpar vi upp båtarna och går igenom vad man ska tänka på. Under turen får vi även träna på att manövrera båtarna på vattnet.

Turen avslutas i närheten av Gamlestads Torgs hållplats och därifrån går bussar, tåg och spårvagnar regelbundet.

Fika är en viktigt komponent för njutning, gemenskap och säkerhet. Därför ingår det alltid ett fikastopp på våra turer där du bjuds på lunchmacka, frukt och te/kaffe. Eftersom detta är en Luciatur kommer även pepparkakor och lussebullar att dukas upp.

I priset ingår utrustning i form av båt, flytväst, drybags till kläder och guide/instruktör. Båtarna är en meter breda och väldigt stabila så risken att falla i är liten, men som vid alla aktiviteter på vatten bör du ta med ett torrt ombyte för säkerhets skull.

DETTA INGÅR

  • Guide / instruktör
  • Båt, paddel och flytväst
  • Drybag att förvara kläder i
  • Enkel fika

TA MED SJÄLV

  • Varma kläder, tjocka sockar, handskar och mössa
  • Regnkläder på både ben och överkropp (skyddar mot både regn och skvätt)
  • Torrt ombyte på över- och underkropp
  • Stövlar eller skor som går att använda i vatten

KRAV

  • Du måste vara simkunnig
  • Alla deltagare måste använda flytväst under paddlingen

TID OCH PRIS

DATUM
Turen körs lördagen den 12 respektive söndagen den 13 december.

TIDER
09.20 vid Alingsåspendelns perrong på centralstationen för att ta tåget som avgår kl 09.35.
Turen avslutas omkring c:a 14-14.30 i närheten av Gamlestads Torgs hållplats.

Antal:  Minst 3, max 5

Pris: 650 kr per person betalas via swish eller kontant. Har du inte swish kan vi skicka en faktura. Vi har F-skatt och du får ett elektroniskt kvitto.

Kom ihåg att Skatteverket numera godkänner användande av friskvårdsbidrag för naturupplevelser och friluftsaktiviteter med inslag av motion. Denna upplevelse uppfyller dessa kriterier.

Frågor: Ring 0730-400035 eller skicka e-post via formuläret nedan alternativt direkt till info@paddelnochpedalen.se