UPPTÄCK GÖTEBORGS AMAZONAS

Endast en kvart från Göteborgs centralstation slingrar sig Säveån fram omgiven av prunkande grönska, fiskar som slår, bäverbon och jagande kungsfiskare. Det är fantastiskt att vi så nära storstan har en sådan okänd men lättnådd pärla som upplevs bäst från vattnet.

Häng med på en halvdags upptäcksfärd längs Säveån i packraft. En packraft är en 2,5 meter lång uppblåsbar båt som väger 2,5 kg. Båten är ungefär en meter bred med stora pontoner i sidorna och är väldigt stabil. Alla klarar att paddla en packraft  efter en kort instruktion.

Vår guidade halvdagstur i packraft tar ca 4 timmar. Vi träffas på Centralstationen där deltagarna får sin personliga utrustning i en blå Ikea-påse. Vi tar sedan pendeltåget till Jonsered där vi blåser upp båtarna och går igenom vad man ska tänka på. Under turen får vi även träna på att manövrera båtarna på vattnet och lära oss mer om hur man hanterar dem på land.
Själva paddlingen tar omkring 2,5 timmar och när vi kommer fram i Partille går vi iland och fikar innan vi avslutar. Partille pendeltågsstation ligger alldeles intill vår landstigningsplats och tåg går varje halvtimme. Det finns även bussar.

OM PACKRAFTING

Den moderna packraftingen har sitt ursprung i Alaska men växer snabbt i hela världen och det finns många inriktningar. En del paddlar fors, andra tar med cykeln ombord men de allra flesta använder den vid vandringar för att ta sig fram där man normalt inte kan röra sig. Än så länge finns det få platser som erbjuder guidade turer i packraft, men i Göteborg finns det nu möjlighet att följa med på en guidad tur för att upptäcka både den stadsnära naturen och packrafting.

KRAV

 • Du måste vara simkunnig
 • Alla deltagare måste använda flytväst under paddlingen
 • Man sitter lågt och du måste klara att utan hjälp sätta dig i och resa dig upp från motsvarande markhöjd.
 • Minimiålder 12 år. För yngre barn kontakta oss för diskussion.

DETTA INGÅR

 • Guide / instruktör
 • Båt, paddel och flytväst
 • Drybag att förvara kläder i
 • Enkel fika

TA MED SJÄLV

 • Fylld vattenflaska
 • Torrt ombyte på över- och underkropp
 • Regnkläder om prognosen lovar regn, keps och solskydd om solen ska lysa
 • Badtofflor, sandaler eller annat att gå i vattnet med (skor är inte tillåtna i båtarna).

TID OCH PRIS

Ordinarie dagsturer körs på lördagar och söndagar samt tisdagar.

Samling: Centralstationen kl 09.50 (tåget avgår kl 10.05)
Avslut: Partille centrum ca kl 14.00

För den som vill ansluta på egen hand i Jonsered går det bra. Informera i så fall i förväg. Gratis p-platser finns i anslutning till både stationen i Partille och Jonsered.

Antal:  Minst 3, max 5
Pris: 750 kr per person betalas via swish efter avslutad tur. Har du inte swish kan vi även fakturera. Vi har F-skatt och du får elektroniskt kvitto dagen efter avslutad tur.

Kom ihåg att Skatteverket numera godkänner användande av friskvårdsbidrag för naturupplevelser och friluftsaktiviteter med inslag av motion. Denna upplevelse uppfyller dessa kriterier.

COVID-19

Säkerhet har alltid högsta prioritet. Vi undviker därför att komma nära varandra och åker till samlingsplatsen i Jonsered i egna bilar eller med pendeltåg. Handsprit finns tillgängligt.
Våra avbokningsregler är generösa och du behöver inte betala förrän vi avslutar turen. I gengäld ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt om du blir sjuk.

ANMÄLAN

ANMÄLAN