UPPTÄCK GÖTEBORGS AMAZONAS

Endast en kvart från Göteborgs centralstation slingrar sig Säveån fram omgiven av prunkande grönska, fiskar som slår, bäverbon och jagande kungsfiskare. Det är fantastiskt att vi så nära storstan har en sådan okänd men lättnådd pärla som upplevs bäst från vattnet.

Vår guidade dagstur i packraft tar totalt ca 5 timmar varav 3 på vattnet. Vi träffas på Centralstationen där deltagarna får sin personliga utrustning i en blå Ikea-påse. Vi tar sedan pendeltåget till Jonsered där vi blåser upp båtarna och går igenom vad man ska tänka på. Under turen får vi även träna på att manövrera båtarna på vattnet och lära oss mer om hur man hanterar dem på land. Vi avslutar turen ett stenkast från tåg-, buss och spårvagnshållplatsen i Gamlestan.

Vi paddlar i c:a tre timmar samt stannar och fikar längs vägen.

OM PACKRAFTING

Den moderna packraftingen har sitt ursprung i Alaska men växer snabbt i hela världen och det finns många inriktningar. En del paddlar fors, andra tar med cykeln ombord men de allra flesta använder den vid vandringar för att ta sig fram där man normalt inte kan röra sig. Än så länge finns det få platser som erbjuder guidade turer i packraft, men i Göteborg finns det nu möjlighet att följa med på en guidad tur för att upptäcka både den stadsnära naturen och packrafting.

KRAV

 • Du måste vara simkunnig
 • Alla deltagare måste använda flytväst under paddlingen
 • Du måste inte vara en atlet, men du bör orka vara fysiskt aktiv i ett par timmar.
 • Man sitter lågt och du måste klara att utan hjälp sätta dig i och resa dig upp från motsvarande markhöjd.

DETTA INGÅR

 • Guide / instruktör
 • Båt, paddel och flytväst
 • Drybag att förvara kläder i
 • Enkel lunchfika

TA MED SJÄLV

 • Fylld vattenflaska
 • Torrt ombyte på över- och underkropp
 • Regnkläder om prognosen lovar regn, keps och solskydd om solen ska lysa
 • Badtofflor, sandaler eller annat att gå i vattnet med (skor är inte tillåtna i båtarna).

TID OCH PRIS

Ordinarie dagsturer körs under helgerna, se schema för aktuella turer.

Samling: Centralstationen kl 09.25 (tåget avgår kl 09.35)
Avslut: Gamlestans hållplatser ca kl 15.00

För den som vill ansluta på egen hand i Jonsered går det bra. Informera i så fall i förväg. Gratis p-platser finns i anslutning till stationen i Jonsered.

Antal:  Minst 4, max 7
Pris: 750 kr per person betalas via swish efter avslutad tur. Har du inte swish kan vi även fakturera. Vi har F-skatt och du får elektroniskt kvitto dagen efter avslutad tur.

Kom ihåg att Skatteverket numera godkänner användande av friskvårdsbidrag för naturupplevelser och friluftsaktiviteter med inslag av motion. Denna upplevelse uppfyller dessa kriterier.

COVID-19

Säkerhet har alltid högsta prioritet. Vi undviker därför att komma nära varandra och åker till samlingsplatsen i Jonsered i egna bilar eller med pendeltåg. Handsprit finns tillgängligt.
Våra avbokningsregler är generösa och du behöver inte betala förrän vi avslutar turen. I gengäld ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt om du blir sjuk.

ANMÄLAN

ANMÄLAN