BÄVERSAFARI I SÄVEÅN

Vilda bävrar en kvart från stan???

Häng med på bäversafari i Säveån. Vi tar oss fram paddlandes i packrafts för att få största möjliga chans att se de simmande gnagarna.

Bävern är mest aktiv tidig morgon och sen kväll. Det är en mycket skygg art, men sent på kvällen och tidigt på morgonen kan man ofta få syn på dem simmandes i vattenytan. Våra bäversafarin startar därför på kvällen för att vara på rätt plats när det börjar skymma.

Innan vi startar paddlingen nedströms har vi genomgång av hur man paddlar en packraft på ett säkert och effektivt sätt. Vi kan möta bävrar var som helst längs vår färd, men det finns några områden där chansen är att se dem är lite större. På dessa platser lägger vi oss helt stilla för att ge dem en chans att komma fram. Med kikare kan man även spana på längre avstånd.

Naturen råder ingen över och bävrar är fria varelser. Även om vi ofta ser bäver i Säveån går det inte att garantera att man får se djuren på varje tur. Spår av bäver kommer vi dock få se och dessutom lära oss mer om arten, hur de lever och både påverkar och påverkas av oss människor.

DETTA INGÅR

 • Guide / instruktör
 • Båt, paddel och flytväst
 • Drybag att förvara kläder i
 • Enkel fika

TA MED SJÄLV

 • Varma kläder, tjocka sockar, handskar och mössa
 • Regnkläder på både ben och överkropp (skyddar mot både regn och skvätt)
 • Torrt ombyte på över- och underkropp
 • Badtofflor/sandaler/gymnastikskor att gå i vattenbrynet med
 • Ta gärna med kikare

KRAV

 • Du måste vara simkunnig
 • Alla deltagare måste använda flytväst under paddlingen

TID OCH PRIS

Våra bäversafarin körs torsdagar. Starttiden anpassas till aktuell tidpunkt för solnedgången. För närvarande är det samling på Jonsereds pendeltågsstation kl 17.30. Exakt tidpunkt kommer anges i bokningsbekräftelsen liksom rekommenderade tågavgångar från Göteborgs centralstation. Tågresan från Göteborg till Jonsered tar under 15 minuter.

Antal:  Minst 3, max 6

Pris: 750 kr per person betalas via swish eller kontant. Har du inte swish kan vi skicka en faktura. Vi har F-skatt och du får ett elektroniskt kvitto.

Kom ihåg att Skatteverket numera godkänner användande av friskvårdsbidrag för naturupplevelser och friluftsaktiviteter med inslag av motion. Denna upplevelse bör uppfylla dessa kriterier men kontrollera för säkerhets skull med din arbetsgivare

Frågor: Ring 0730-400035 eller skicka e-post via formuläret nedan alternativt direkt till info@paddelnochpedalen.se

COVID-19

Säkerhet har alltid högsta prioritet. Vi undviker därför att komma nära varandra och åker till samlingsplatsen i Jonsered i egna bilar eller med pendeltåg. Handsprit finns tillgängligt.
Våra avbokningsregler är generösa och du behöver inte betala förrän vi avslutar turen. I gengäld ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt om du fått sypmtom på covid eller blivit sjuk.

ANMÄLAN